Hoe sla ik een opname op in een database?

Opnames zoals screenshots of geanimeerde GIF's kunnen direct worden opgeslagen into elke database. Dit artikel laat zien hoe dit wordt gedaan met behulp van de PHP-taal en het MySQL-databasesysteem. Dezelfde aanpak zou echter moeten werken met verschillende talen en databasesystemen.

Een opname kan worden geretourneerd als bytes met behulp van de GetResult methode in de API van GrabzIt. Zodra u deze bytes heeft, kunnen ze zoals normaal in een database worden opgeslagen. Maak eerst een databasetabel om de opnames in op te slaan. Hieronder ziet u een voorbeeld.

CREATE TABLE captures (
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
content BLOB NOT NULL,
PRIMARY KEY(id)
);

Haal vervolgens de opname op de normale manier op en voeg schuine strepen toe aan het resultaat, zodat de SQL-instructie niet mislukt. Voer vervolgens de query uit om de opname in de database op te slaan.

$result = $grabzIt->GetResult($id);

if (!$result)
{
   return;
}
$content = addslashes($result);

$query = "INSERT INTO upload (content) VALUES ('$content')";
mysql_query($query) or die('Error, query failed');