Hoe kop- en voetteksten toevoegen aan DOCX- en PDF-documenten?

Voorvoegsel

Om kop- en/of voetteksten aan DOCX- of PDF-documenten toe te voegen, moet u dit eerst doen maak een sjabloon, met een opgegeven ID. In dit geval report. De sjabloon kan alle tekst, afbeeldingen en tabellen bevatten die u wilt weergeven, samen met regels voor wanneer de kop- en voetteksten moeten worden weergegeven.

Standaardsjabloonvariabelen

De sjabloon-editor heeft een grote selectie ingebouwde sjabloonvariabelen, waaronder de volgende.

• Paginanummer
  • PDF-titel
  • URL
  • Aantal pagina's
  • Jaar
  • Maand
  • Dag
  • uur
  • Minuut
  • Tweede

Aangepaste sjabloonvariabelen

U kunt ook aangepaste sjabloonvariabelen in uw sjabloon opgeven, die willekeurige tekst kunnen bevatten. Het is niet mogelijk om HTML door te geven met behulp van aangepaste sjabloonvariabelen, maar alle /n- of /r-tekens worden omgezet in regeleinden.

In het onderstaande voorbeeld wordt in de tekst voor de koptekst een aangepaste variabele gebruikt, waren {number} is een aangepaste variabele.

Report number: {number}

U kunt deze sjabloon-ID vervolgens doorgeven aan GrabzIt om de opgegeven header aan elk DOCX- of PDF-document toe te voegen. In de onderstaande voorbeelden wordt de bovenstaande kop weergegeven in elk gegenereerd PDF-document, voor elke programmeertaal die we ondersteunen. Deze code kan echter eenvoudig worden aangepast om ook kop- en voetteksten aan DOCX-documenten toe te voegen.

GrabzItClient grabzIt = new GrabzItClient("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret");
PDFOptions options = new PDFOptions();
options.TemplateId = "report";
options.MarginTop = 50;
options.MarginBottom = 50;
options.AddTemplateParameter("number", "12345");

grabzIt.URLToPDF("http://www.spacex.com", options);
grabzIt.Save("http://www.example.com/Home/Index");
GrabzItClient grabzIt = new GrabzItClient("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret");
PDFOptions options = new PDFOptions();
options.setTemplateId("report");
options.setMarginTop(50);
options.setMarginBottom(50);
options.AddTemplateParameter("number", "12345");

grabzIt.URLToPDF("http://www.spacex.com", options);
grabzIt.Save("http://www.example.com/handler");
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/@grabzit/js@3.5.2/grabzit.min.js"></script>
<script>
GrabzIt("Sign in to view your Application Key").AddTemplateVariable("number", "12345").ConvertURL("http://www.spacex.com",
{"format": "pdf",
"mtop":50,
"mbottom":50,
"templateid":"report"}).Create();
</script>

Als u meerdere sjabloonvariabelen wilt opgeven, scheidt u elk sleutelwaardepaar met een &.

var grabzit = require('grabzit');

var client = new grabzit("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret");
var options = {"marginTop":50,"marginBottom":50,"templateId":"report",
"templateVariables":"number=12345"};

client.url_to_pdf("http://www.spacex.com", options);
client.save("http://www.example.com/handler", function (error, id){
    if (error != null){
        throw error;
    }
});
$grabzIt = GrabzItClient->new("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret");
$options = GrabzItPDFOptions->new();
$options->marginTop(50);
$options->marginBottom(50);
$options->templateId("report");
$options->AddTemplateParameter("number","12345");

$grabzIt->URLToPDF("http://www.spacex.com", $options);
$grabzIt->Save("http://www.example.com/handler.pl");
$grabzIt = new \GrabzIt\GrabzItClient("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret");
$options = new \GrabzIt\GrabzItPDFOptions();
$options->setMarginTop(50);
$options->setMarginBottom(50);
$options->setTemplateId("report");
$options->AddTemplateParameter("number","12345");

$grabzIt->URLToPDF("http://www.spacex.com", $options);
$grabzIt->Save("http://www.example.com/handler.php");
grabzIt = GrabzItClient.GrabzItClient("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret")
options = GrabzItPDFOptions.GrabzItPDFOptions()
options.marginTop = 50
options.marginBottom = 50
options.templateId = "report"
options.AddTemplateParameter("number","12345")

grabzIt.URLToPDF("http://www.spacex.com", options)
grabzIt.Save("http://www.example.com/handler.py")

Houd er rekening mee dat u bij het indienen van verzoeken ervoor moet zorgen allen parameterwaarden zijn URL-gecodeerd. Houd er rekening mee dat elke POST-naam en -waarde eerst URL-gecodeerd moet zijn. Als u meerdere sjabloonvariabelen wilt opgeven, scheidt u elk sleutelwaardepaar met een &, en vervolgens codeert de URL de tvars parameter.

https://api.grabz.it/services/convert?key=Sign in to view your Application Key&format=pdf&tvars=number%3D12345&mtop=50&mbottom=50&templateid=report&url=https%3A%2F%2Fspacex.com%2F
grabzIt = GrabzIt::Client.new("Sign in to view your Application Key", "Sign in to view your Application Secret")
options = GrabzIt::PDFOptions.new()
options.marginTop = 50
options.marginBottom = 50
options.templateId = "report"
options.add_template_parameter("number","12345")

grabzIt.url_to_pdf("http://www.spacex.com", options)
grabzItClient.save("http://www.example.com/handler/index")

Kop- of voettekst wordt niet weergegeven in PDF

Bij het genereren van PDF-documenten moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om uw kop- of voettekst te laten verschijnen. Om dit te doen, geeft u een bovenmarge op die groot genoeg is om de koptekst te laten verschijnen en een voldoende grote ondermarge om een ​​voettekst te laten verschijnen. Om de margegrootte goed te krijgen, kan het wat vallen en opstaan ​​vergen.